Veranderingen voor onze radiozenders!

Monday, 21 Oct 2019 - 16:00

In juli jl. heeft de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel het nieuwe frequentieplan goedgekeurd. IP Belgium kon met genoegen vaststellen dat de toegekende frequenties van alle zenders waarvoor zij de regie voert zijn vernieuwd.
Het gaat daarbij zowel om toonaangevende radiomerken als aanvullende zenders (momenteel goed voor meer dan 3 600 000 luisteraars per week).

Daarnaast groeit het aanbod inzake DAB+ in de Federatie Wallonië-Brussel. Naast Bel RTL en Radio Contact zijn er Chérie FM, Fun Radio, Nostalgie, Maximum, Must en Sud Radio. Daar komen tussen nu en de marketinglancering van DAB+ op 4 november van dit jaar nog andere zenders bij.

Nu het nieuwe seizoen goed en wel van start is, raken ook de programmaroosters ingeburgerd en de nieuwigheden op onze zenders vallen in de smaak!

Bel RTL stelt een aantal nieuwe programma’s voor: Z comme Zecca, 7 à vous, Tout pour la musique, Les bons vivants, les musiques de ma vie en Melting Pop.

Sandrine Corman vormt een nieuw duo met Michaël Miraglia in Tout peut arriver.Radio Contact kiest met zijn rooster voor continuïteit, maar het grote nieuws van dit najaar is de komst van acht nieuwe radio’s die men kan beluisteren op radiocontact.be of via de Radio Contact app.Fun Radio en Chérie FM zijn dit najaar in DAB+ beginnen uit te zenden. Bij Fun Radio verandert er weinig in de programmering, maar op technologisch en editoriaal vlak is er wel een evolutie. Chérie FM voegt twee nieuwe uitzendingen toe aan zijn rooster: Chérie Love Songs en Chérie Frenchy, altijd onder het motto “Relax, take it easy”.Must en Maximum vernieuwen hun rooster en zetten nog meer in op hun Belgische en regionale roots. De grootste vernieuwing schuilt echter in de nieuwe gemeenschappelijke zenderidentiteit en nieuwe logo’s. Sud Radio besteedt nog altijd veel aandacht aan muziek en nieuws, met presentatoren die hun luisteraars bijzonder trouw blijven. Het rooster wordt aangevuld met twee nieuwe muziekprogramma’s: Saturday Music Show en Chantons français.

Meer info vindt u hieronder in de persdossiers.

Bovenaan