De presentatoren van RTL TVI nemen hun telefoon voor jou en voor ons!

Thursday, 19 Mar 2020 - 16:03

"Pense à moi, reste chez toi", of “Denk aan mij, blijf thuis”, dat is de boodschap van de bewustmakingscampagne waarmee onze journalisten en presentatoren zijn gestart. Ze vragen aan iedereen om solidair te zijn zodat we samen de verspreiding van het Coronavirus aan banden kunnen leggen.

In de huidige omstandigheden wilde de zender snel reageren. De video ging meteen viraal. Op 24 uur tijd werd hij massaal veel bekeken en duizenden keren gedeeld. Deze boodschap bereikte ondertussen al bijna 450.000 personen, de meeste van hen in Wallonië. 

Caroline Fontenoy licht toe: "Uiteraard is het belangrijk dat we de verspreiding van het virus tegengaan en dat we thuis blijven. We doen dat gezamenlijk, door allemaal ons steentje bij te dragen kunnen we deze ziekte overwinnen! Ook als je je gezond voelt, neem je beter geen risico om zelf besmet te raken of anderen te besmetten, want de ziekenhuizen hebben alle capaciteit nodig en worden nu al overspoeld met mensen die dringende zorgen nodig hebben. We moeten vermijden dat de situatie even dramatisch wordt als in Italië, waar dokters moeten beslissen welke patiënt geholpen wordt en welke niet. Laten we ons solidair opstellen en burgerzin tonen, en hysterische taferelen in voedingszaken vermijden. Denk aan iedereen die zorg nodig heeft want morgen kan jij dat zijn, en laten we het werk van de dokters en verplegers zoveel mogelijk verlichten.

Bedankt in hun naam, in onze naam, in jouw naam."

 

De video kan je hier bekijken.

IP staat klaar om bijkomende informatie te verstrekken over de programmering van de zenders waarvoor we werken. Neem gerust contact op met je vaste contactpersoon.

Bovenaan