Televisie

Life

Thursday, 28 Mar 2019 - 11:49

"Life” is nieuw op RTL TVI. In elke uitzending brengt Sandrine een exclusieve documentaire over iemand met een apart verhaal, gevolgd door een gesprek met verschillende mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. De eerste aflevering is gewijd aan Bo Van Spilbeeck.

Dit programma komt op dezelfde lijn te staan als vorige programma’s die op woensdagavond in die uurschijf werden uitgezonden, zoals « Coûte que coûte »,  « Au coeur de l'hôpital des enfants »,  « Indices », enz. Deze programma’s zorgen gewoonlijk voor hoge kijkcijfers.


Over deze eerste aflevering


Al van kinds af aan voelt Bo, geboren als Boudewijn, dat er iets niet klopt en dat ze eigenlijk geen jongetje wil zijn. Bij het toneelspelen of op school, overal grijpt ze de kans aan om dat juk van zich af te gooien. Toch zal het nog duren tot ze 58 is en al een carrière als internationaal reporter achter de rug heeft, vooraleer ze haar coming-out doet als transgender en aankondigt dat Boudewijn voortaan door het leven wil gaan als Bo.

In deze aangrijpende documentaire praat Bo Van Spilbeeck over de lange jaren als vrouw in een mannenlichaam, over de interne strijd die ze die hele tijd voerde.

Ze geeft toelichting bij haar uiteindelijke beslissing om een geslachtsoperatie te ondergaan, en haar collega’s en het grote publiek daarover in te lichten. Een moedige en inspirerende getuigenis, in alle eerlijkheid, over haar transitie en over wat het betekent om vrouw te zijn.

Een bron van inspiratie voor ons allemaal, en een pleidooi voor het recht om jezelf te zijn.

 

Uitzending: 

Vanaf woensdag 27 maart om 19.45u op RTL TVI
Bovenaan