Video Observer: waar kijken de Belgen eigenlijk naar?

Monday, 25 Mar 2019 - 16:31

De Video Observer is de eerste nationale studie die inzoomt op de Share of Eye in België. De studie, die op 14 maart in het Planetarium van Brussel werd voorgesteld, brengt de videogewoonten van de Belgen nauwkeurig in kaart. Zo komen we onder meer de verschillen in kijkgedrag te weten tussen het noorden en het zuiden van het land, tussen mannen en vrouwen, en tussen jonge en minder jonge mensen. Onze studie brengt eveneens aan het licht welk type content bij onze landgenoten het meeste succes kent, en welke toestellen ze daarvoor gebruiken, afhankelijk van de uitgezonden content.


Gezien in de pers


De voorstelling van onze Video Observer, als derde deel in een reeks door IP uitgevoerde studies naar het tijdsbudget (na de Life Observer en de Audio Observer), kon op heel wat mediabelangstelling rekenen. Zowel de geschreven pers als de radio, de televisie en de digitale media besteedden heel wat aandacht aan de resultaten (Kanaal Z, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Le Soir, L’Avenir, L’Echo, SudPresse, MM, Pub, MediaSpecs, Belga ...). Sommige media focusten op de tijd die Belgen doorbrengen met het bekijken van video, andere legden meer de nadruk op de verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land.

Voor wie meer wil weten.

Benieuwd naar de trends in het kijkgedrag van de Belgen? De belangrijkste resultaten van de studie vindt u op onze site. 


Naar de studie


Wilt u graag meer informatie? Contacteer dan IP om een uitgebreidere toelichting bij u op kantoor in te plannen.

Meer info :

Julie Mordant - jmordant@ipb.be - 02 337 64 20

Delphine Van Kerckhove - dkerckhove@ipb.be - 02 337 63 16

Bovenaan