World TV Day

Thursday, 21 Nov 2019 - 10:58

Persbericht

 

Beste collega’s uit de televisie-industrie,

 

In 1996 riepen de Verenigde Naties 21 november uit tot World Television Day en sindsdien wordt die elk jaar op die dag gevierd “omwille van de groeiende impact die televisie heeft op de besluitvorming, door de aandacht van de hele wereld te vestigen op conflicten en bedreigingen voor de vrede en de veiligheid”.

 

Het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC) is in Brussel gevestigd. Het informeert burgers in 22 West-Europese landen en betrekt hen bij mondiale vraagstukken. Om de waarden van de Verenigde Naties bekender te maken, promoten we de openbare informatiecampagnes van de VN, zoals de 2030 Agenda en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs of Sustainable Development Goals), en organiseren we internationale dagen, samen met een hele reeks partners.

 

UNRIC steunt het initiatief van de European Broadcasting Union (EBU), de Association of Commercial Television in Europe (ACT) en EGTA, de in Brussel gevestigde vereniging van reclameregies voor televisie en radio, die opnieuw de handen in elkaar slaan om World Television Day te vieren en een kwaliteitsvolle televisieprogrammering te promoten.

 

We steunen het thema van dit jaar, ‘diversiteit’, vanuit twee oogpunten: diversiteit qua content en diversiteit als maatschappelijk onderwerp van gesprek. Diversiteit is meer dan ooit een toegevoegde waarde. De televisie moet haar rol vervullen en het thema naar de kijkers toe brengen. Dat houdt onder meer in dat ze verhalen van mensen met een verschillende achtergrond moet brengen. Diversiteit op de televisie is de sleutel om gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen en discriminatie, een van de grootste problemen van onze tijd, doeltreffend aan te pakken.

 

We roepen u op om op 21 november samen met ons World Television Day te vieren.


 

Met vriendelijke groet,

 

Caroline Petit

 

Deputy Director

 

UNRIC

Bovenaan